Giáo Dục

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường Đại học Ngoại Thương, Hà Nội Lần 6 – Có đáp án

Trắc nghiệm Tiếng Anh THPT Quốc gia 2017

Kỳ thi THPT quốc gia đang đến gần. CNTA xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường Đại học Ngoại Thương, Hà Nội lần 6. Đề thi có đáp án kèm theo nhằm giúp các bạn thí sinh ôn luyện, kiểm tra kiến thức Tiếng Anh của bản thân và có hướng luyện tập chuẩn bị cho kỳ thi THPT quốc gia sắp tới. Sau đây, mời các bạn vào tham khảo.

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường Đại học Ngoại Thương, Hà Nội (Lần 5)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường Đại học Ngoại Thương, Hà Nội (Lần 4)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường Đại học Ngoại Thương, Hà Nội CÓ ĐÁP ÁN (Lần 3)

TRƯỜNG ĐẠI HỌC
NGOẠI
THƯƠNG

VIỆN KINH TẾ & THƯƠNG MẠI
QUỐC TẾ

KÌ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA
NĂM
2017

Môn: TIẾNG ANH – THI LẦN 6 (21/5/2017)

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Họ và tên thí sinh:………………………………………..Số báo danh:………………………………………

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. hood B. hook C. stood D. tool

Question 2: A. canal B. journal C. refusal D. infernal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word which differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. definition B. politician C. situation D. production

Question 4: A. image B. purchase C. mislead D. deadline

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Ocean currents that help transfer heat from the equator to the poles, thereby creating a more balanced
A B C D
global Denvironment.

Question 6: Our Spanish teacher would prefer us spending more time in the laboratory practicing our
A B C D
pronunciation.

Question 7: She has been searching something in that book all morning, but she still hasn’t found anything.
A B C D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Ninety__________ the maximum length of time allowed for entrance exams to this school.

A. minutes is B. minutes are C. minute are D. minute is

Question 9: James was___________ from school for bad behavior.

A. exiled B. dismissed C. expelled D. discharged

Question 10: I meant to get up early but I forgot_________ up my alarm clock.

A. wind B. winding C. wound D. to wind

Question 11: I saw him hiding something in a__________ bag.

A. plastic small black B. small black plastic

C. black small plastic D. small plastic black

Question 12:________ the two sisters, Mary is __________.

A. Of/ the prettier B. Between/ the prettiest

C. Of/ prettier D. Between/ prettier

Question 13:________ angles of any triangle always add up to 180 degrees.

A. If three B. Three of C. Three are D. The three

Question 14: The man was said to__________ lung cancer.

A. die by B. die of C. die at D. die out

Question 15: A part-time job gives me the freedom to________ my own interests.

A. chase B. seek C. pursue D. catch

Question 16: Some people say that in the future the whole world will experience a period of_________ depression.

A. economics B. economic C. economical D. economy

Question 17: They had invited over one hundred guests,_______.

A. not any of whom I knew B. I did not know any of whom

C. I knew none of whom D. none of whom I knew

Question 18: They held a party to congratulate their son_______ his success to become an engineer.

A. in B. on C. with D. for

Question 19: Born in a rich family, he has_________ for nothing all his life.

A. required B. liked C. needed D. Wanted

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Let’s take the tent._______

A. Don’t! B. Of course, not!

C. How about paying by cash? D. Let’s not!

Question 21: Why did Jesse leave the party so early?___________

A. You don’t say. B. Why not?

C. Beats me. D. You left with him very early.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined word or phrase in each of the following questions.

Question 22: The use of lasers in surgery has become relatively commonplace in recent years.

A. absolutely B. relevantly C. almost D. comparatively

Question 23: A revolution in women’s fashion during the second half of the twentieth century made trousers acceptable for almost all activities.

A. available B. permissible C. attractive D. ideal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined word or phrase in each of the following questions.

Question 24: The police intervened in order to stop the riot.

A. ignored B. patrolled C. attended D. cautioned

Question 25: His extravagant ideas were never brought to fruition.

A. impressive B. exaggerated C. unacceptable D. feasible

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: He is proud of being the captain of the national football team.

A. He prides himself on being the captain of the national football team.

B. Being the captain of the national football team prides him.

C. He gives a pride in being the captain of the national football team.

D. The captain of the national football team is proud of him.

Question 27: He is poor, but he leads a dignified life.

A. Being poor, he must lead a dignified life. B. He lives a dignified life despite his poverty.

C. His poverty leads to a dignified life. D. He leads the poor to a dignified life.

Question 28: I’d rather have listened to him in the first place.

A. I am sorry I have taken his advice in the first place. B. He first gave me his advice and I took it immediately.

C. I wish I had taken his advice in the first place. D. If only I took his advice in the first place.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Now people believe that lifelong learning is the key to success. Today’s labor market is competitive and demanding.

A. Today’s labor market is competitive and demanding because people believe that lifelong learning is the key to success.

B. Believing that lifelong learning is the key to success, people now live in a competitive and demanding labor market.

C. Lifelong learning is believed to be the key to success in today’s competitive and demanding labor market.

D. Competitive and demanding people believe that lifelong learning is the key to success in today’s labor market.

Question 30: I tried hard. I couldn’t open the door.

A. It is difficult for me to open the door. B. Try as I might, I couldn’t open the door.

C. No matter how hard as I tried, I couldn’t open the door. D. I could open the door with difficulty.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that benefits each of the number blanks from 31 to 35.

With the (31) ___________of motor car at the end of the last century, a new era in personal transport was born. The early motorist had his problems – the biggest one being whether his vehicle would start or not. This problem has completely disappeared today, but others have taken its (32) ___________. More traffic and faster vehicles mean that however safe and reliable a car may be, its driver has to have much greater driving skill than before.

Today’s drivers can’t neglect their own personal (33) ___________for the accidents that happen on the road every year. A good driver has many things in his qualities. Some of them, such as experience and skill, will come only in time, but attitude – just as important – must be part of him from the beginning. These qualities are a sense of responsibility for the safety of others, a determination to focus on the job of driving, patience and courtesy. Together, these become (34) ___________is generally known as the driver’s attitude.

Therefore, every driver must make a real effort to develop these qualities and this effort must start from the very beginning of the first driving (35) ___________.

Question 31: A. coming B. going C. driving D. getting

Question 32: A. place B. part C. turn D. back

Question 33: A. right B. responsibility C. fault D. concept

Question 34: A. that B. it C. what D. there

Question 35: A. lesson B. test C. license D. practice

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 36 to 42.

Many ants forage across the countryside in large numbers and undertake mass migrations; these activities proceed because one ant lays a trail on the ground for the others to follow. As a worker ant returns home after finding a source of food, it marks the route by intermittently touching its stinger on the ground and depositing a tiny amount of trail pheromone – a mixture of chemicals that delivers diverse messages as the context changes. These trails incorporate no directional information and may be followed by other ants in either direction.

Unlike some other messages, such as the one arising from a dead ant, a food trail has to be kept secret from members of other species. It is not surprising then that ant species use a wide variety of compounds as trail pheromones. Ants can be extremely sensitive to these signals. Investigators working with the trail pheromone of the leafcutter ant Atta texana calculated that one milligram of this substance would suffice to lead a column of ants three times around Earth.

The vapor of the evaporating pheromone over the trail guides an ant along the way, and the ant detects this signal with receptors in its antennae. A trail pheromone will evaporate to furnish the highest concentration of vapor right over the trail, in what is called a vapor space. In following the trail, the ant moves to the right and left, oscillating from side to side across the line of the trail itself, bringing first one and then the other antenna into the vapor space. As the ant moves to the right, its left antenna arrives in the vapor space. The signal it receives causes it to swing to the left, and the ant then pursues this new course until its right antenna reaches the vapor space. It then swings back to the right, and so weaves back and forth down the trail.

Question 36: What does the passage mainly discuss?

A. The mass migration of ants B. How ants mark and follow a chemical trail

C. Different species of ants around the world D. The information contained in pheromones

Question 37: The word forage is closest in meaning to_________.

A. look up B. walk toward C. revolve around D. search for food

Question 38: According to the passage, why do ants use different compounds as trail pheromones?

A. To reduce their sensitivity to some chemicals B. To attract different types of ants

C. To protect their trail from other species D. To indicate how far away the food is

Question 39: The author mentions the trail pheromones of the leafcutter ant to point out__________.

A. how little pheromone is needed to mark a trail

B. the different types of pheromones ants can produce

C. a type of ant that is common in many parts of the world

D. that certain ants can produce up to one milligram of pheromone

Question 40: According to the passage, how are ants guided by trail pheromones?

A. They concentrate on the smell of food. B. They follow an ant which is familiar with the trail.

C. They avoid the vapor spaces by moving in a straight line. D. They sense the vapor through their antennae.

Question 41: The word oscillating is closest in meaning to__________.

A. falling B. depositing C. swinging D. starting

Question 42: According to the passage, the highest amount of pheromone vapor is found .

A. in the receptors of the ants B. just above the trail

C. in the source of food D. under the soil along the trail

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 43 to 50.

Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop.

Sometimes it’s hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up in so many different ways. Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective.

Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamnine, monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!). Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially, colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book Why your child is Hyperactive. Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.

Question 43: The topic of the passage is .

A. reactions to foods B. food and nutrition

C. infants and allergies D. a good diet

Question 44: According to the passage, the difficulty in diagnosing allergies to foods is due to ___________.

A. the vast number of different foods we eat

B. the similarity of symptoms of the allergies to other problems

C. lack of a proper treatment plan

D. the use of prepared formula to feed babies

Question 45: The phrase set off is closest in meaning to .

A. relieved B. identified C. avoided D. triggered

Question 46: What can be inferred about babies from this passage?

A. They can eat almost anything.

B. They should have a carefully restricted diet as infants.

C. They gain little benefit from being breast fed.

D. They may become hyperactive if fed solid food too early.

Question 47: The author states that the reason that infants need to avoid certain foods related to allergies has to do with the infant’s___________.

A. lack of teeth B. poor metabolism

C. underdeveloped intestinal tract D. inability to swallow solid foods

Question 48: The word these refers to___________.

A. food addictives B. food colorings

C. innutritious foods D. foods high in salicylates

Question 49: Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage?

A. Eating more ripe bananas B. Avoiding all Oriental foods

C. Getting plenty of sodium nitrate D. Using vitamin B

Question 50: According to the article the Feingold diet is NOT___________.

A. available in book form

B. verified by researchers as being consistently effective

C. beneficial for hyperactive children

D. designed to eliminate foods containing certain food addictives

—–THE END—–

1D

2A

3D

4C

5B

6B

7A

8A

9C

10A

11B

12D

13D

14B

15C

16B

17D

18B

19D

20D

21C

22D

23B

24A

25D

26A

27B

28C

29C

30B

31A

32A

33B

34C

35A

36B

37D

38C

29A

40D

41C

42B

43C

44A

45B

46A

47A

48C

49C

50C

Cẩm Nang Tiếng Anh

Học, Học nữa, Học Mãi
Back to top button